لودسل همان سنسور (حسگر) وزن است که با اعمال نیرو بر روی آن یک سیگنال الکتریکی ضعیف در حد میلی ولت روی سیمهای خروجی آن ظاهر میشود . جنس لودسل می تواند از فولاد و یا آلومینیوم باشد در قسمتی از بدنه این قطعه فلزی 2 یا چند مقاومت حساس به تغییر شکل(Strain Gauge) چسبانده شده که با اعمال نیرو بر روی لودسل بدنه فلزی تغییر شکل نامحسوس پیدا کرده و همین تغییر شکل نامحسوس باعث تغییر شکل استرین گیج های چسبیده به لودسل شده و مقاومت الکتریکی آنها به میزان اندکی صدم یا دهم اهم تغییر می کند . مدار الکتریکی معادل یک لودسل بصورت زیر است :

این مدل یک پل وتسونی نامیده می شود . هر لودسل می تواند 4 سیم داشته باشد دو تا از سیمها ( ⁺EXT و⁻ EXT )تغذیه لودسل است که میتواند از رنج 3 ولت تا 60 ولت DC بنا به مدل لودسل از منبع تغذیه بیرونی ولتاژ دریافت کند (ورودیهای لودسل ).

دو سیم دیگر سیگنال الکتریکی لودسل (در حد چند میلی ولت ) به نام سیگنال + و سیگنال – ( ⁺Sig و ⁻Sig) است . با اعمال نیرو به روی لودسل مقاومتهای بازوهای پل وتسونی تغییر کرده و در خروجی (⁺Sig و ⁻Sig) یک ولتاژ الکتریکی کوچک در حد چند میلی ولت ظاهر می شود که میتوان توسط مدارات تقویت کننده این چند میلی ولت را به حد چند ولت رساند و توسط مدارات تبدیل آنالوگ به دیجیتال میزان نیرو را به عدد قابل نمایش تبدیل کرد . در زیر مثالی از مدار تقویت کننده لودسل نشان داده شده است :

 

لودسل بنا به مورد مصرف انواع گوناگونی دارد که مهمترین آنها عبارتند از :

  • فشاری
  • کششی
  • کششی، فشاری
  • خمشی

پارامترهای مشخصه یک لودسل عبارتند از :

  1. ظرفیت لودسل (حد تحمل ماکزیمم نیرو)
  2. نوع لودسل (کششی، فشاری، …)
  3.  میزان اهم ورودی و خروجی
  4. میزان ماکزیمم میلی ولت خروجی به ازای تغذیه 1 ولت .
  5. حد دمایی کار کرد .
  6. میزان خطا بر حسب درصد (هر چه کمتر باشد لودسل مرغوب تر است ).
  7. اندازه فیزیکی .
  8. نحوه نصب و اعمال نیرو .
  9. کلاس دقت (C3,C4,C5,C6,…).
  10. شرکت سازنده .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *